×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Со котли и печки на пелети до економско и еколошко греење во најладните денови

Со котли и печки на пелети до економско и еколошко греење во најладните денови

Постојаниот пораст на цената на енергијата и течните горива за домаќинствата и индустријата нè тера да бараме други алтернативи. Ова го наоѓаме во решението греење на пелети, што носи голем број на предности. Греењето на пелети има висока калориска вредност и е релативно ефтино. Денес, нашата индустрија и нашиот начин на живот водат кон сè поголемо загадување на Земјата. Отстранувањето и исцрпувањето на какви било гасови во воздухот, водата и почвите може да има сериозни последици по здравјето на луѓето. Поради оваа причина, ние се концентриравме на производство на обновливи извори на енергија.

Каде може да се користи пелетот?

Овој систем е генерално погоден за греење и топла санитарна вода во било која зграда, куќа, деловни простории.. Тие се користат како во новата градба, така и во постарите.

Како функционира?

Автоматизираниот систем што можете да го погледнете во нашите модели BURNiT Pell EASY, како и котлите ADVANCE и WBS ACTIVE, го имаат таканаречениот аугер за автоматско хранење со пелети. Го поврзува бункерот за пелети со котелот. Процесот на горење започнува со автоматско палење. Термостатот гарантира дека температурата ќе ги достигне и задржи параметрите што сте ги поставиле како најудобни за вас. Програмирањето на контролорот, на пример, ви дава други придобивки: поставување на саканата температура за денот, часот и поставување кога да се пали и гаси во текот на неделата (неделен тајмер). Ова пак води до намалување на потрошувачката на домаќинствата. Дополнителна удобност добивате од фактот дека пелетите горат скоро целосно и имаат многу мали остатоци од пепел. Ова ви заштедува време, нерви и физичка работа.

Кои се опциите за складирање на топлината?

Котелот на пелети може да работи без дополнителни уреди. Покрај системот за греење, постои бафер кој може да се поврзе за да се акумулира топлината што се создава од котелот. Исто така, гарантира дека процесот на греење не мора да се повторува премногу често. На овој начин, бројот на палење на котелот се намалува и котелот секогаш ќе може да работи со оптимален капацитет. Друга предност е тоа што топлината што се чува и се акумулира во баферот може да се користи дури и кога котелот се лади. Ако вашиот систем за греење е исто така поврзан со соларен систем, идеално нема да мора да се работи во текот на летото.

Флексибилност

Може да ја пресметате релативната количина што ви е потребна за да го загреете вашиот дом или соба. Со претходна достава на пелети, можете да гарантирате уште пониска цена за идната грејна сезона.


Печки на пелети :: Меркур Онлајн Продавница | Merkur Online Shop | merkurmak.mk

Newsletter

Пријави се за Newsletter и прв добивај ги сите промоции