×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Совети за совршено вино

Совети за совршено вино

- ПРВО И ОСНОВНО, САДОВИТЕ КОИ ЌЕ ГИ КОРИСТИТЕ МОРА ДА БИДАТ СОВРШЕНО ЧИСТИ И ДИЗЕНФИЦИРАНИ.ЗА ТАА ЦЕЛ КОРИСТЕТЕ НАЈСООДВЕТНИ СРЕДСТВО СОГЛАСНО МАТЕРИЈАЛИТЕ НА ИЗРАБОТКА
- ДРВО .....ДРВЕНА СОДА И СУМПУРНИ ТРАКИ
- ПЛАСТИЧНИ САДОВИ....ВРЕЛА ВОДА И ДЕТЕРГЕНТИ ЗА МИЕЊЕ САДОВИ
- ИНОКС САДОВИ ....ВРЕЛА ВОДА И ПРАШОЦИ ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ИНОКС

- ПРОЦЕСОТ НА МУЉАЊЕ ПРАВЕТЕ ГО СО КОРИСТЕЊЕ НА РАЧНА ИЛИ ЕЛЕКТРИЧНА МАШИНА ЗА МУЉАЊЕ КОЈА ВИ ЈА ОЛЕСНУВА РАБОТАТА НО ИСТОВРЕМЕНО ГИ ОДЕЛУВА РАЧКИТЕ ОД ЗРНАТА И СОКОТ, ТАКА КИСЕЛИНИТЕ ОД ЗЕЛЕНИОТ ДЕЛ НА РАЧКИТЕ НЕМА ДА ГО РАСИПАТ ВКУСОТ НА ВИНОТО.
- ЗА КОНТРОЛИРАН ПРОЦЕС НА ВРИЕЊЕ КОРИСТЕТЕ СЕЛЕКТИРАНИ КВАСЦИ, СО ТОА ДОБИВАТЕ КОНТРОЛИРАН ПРОЦЕС КОЈ ДАВА КАКО РЕЗУЛТАТ ВИНО БЕЗ ВИШОК НЕРАЗГРАДЕНИ ШЕЌЕРИ И ЗАШТИТЕНИ ТАНИНСКИ МАТЕРИИ ОДГОВОРНИ ЗА БУКЕТО НА ВИНОТО.
- ПО БУРНОТО ВРИЕЊЕ СО ПОМОШ НА ПЛОВНИОТ КАПАК НА ИНОКСНИТЕ БУРИЊА И ПАРАФИНСКО МАСЛО ЌЕ ОБЕЗБЕДИТЕ ЗАШТИТА НА ВИНОТО ОД ОКСИДАТИВНИ ПРОЦЕСИ И НЕГОВО ЗДРАВО ЗРЕЕЊЕ.
- ЗРЕЛОТО ВИНО ФЛАШИРАЈТЕ ГО СО КОРИСТЕЊЕ НА КВАЛИТЕТНИ  ПАРАФИНИРАНИ ПЛУТАНИ ТАПИ ЗА КОМПЛЕТНО ЗАОКРУЖУВАЊЕ НА ПОСТАПКАТА И СО ГОРДОСТ ПОДАРЕТЕ ПРИМЕРОК НА ВАШИТЕ ПРИЈАТЕЛИ.

НА ЗДРАВЈЕ !!!


Зимница и виноградинарство :: Меркур Онлајн Продавница | Merkur Online Shop | merkurmak.mk

Newsletter

Пријави се за Newsletter и прв добивај ги сите промоции