×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
-7%

ЕКОСПАР СОЛАРА 6 КЊ ПЕЧКА НА ПЕЛЕТИ ДУВАЛКА

ПЕЧКА НА ПЕЛЕТИ ДУВАЛКА

Достава 690 мкд.

37.190 ден 39.990 ден

Заштедувате 2.800 ден.

Количина:

Опис


Главната цел на SOLARE е да го загрева станбениот и деловниот простор со дување на топол воздух од шпоретот.
Со најдобар квалитет и добар изглед, тој е еден од подобрите дувалки на нашиот пазар, а се карактеризира и со многу
мала потрошувачка на пелети.
Целата контролна електроника и сите инсталирани делови се произведени во рамките на ЕУ.
Наш нов доказ дека дури и во најстудените денови е можно да го почувствувате топлиот ветер пред вас. Ако барате систем
за греење за вашите безгрижни зими и треба да загреете простор помеѓу 50 и 60 м2,
ова може да го обезбеди овој шпорет на пелети од 6 kW, што сигурно ќе ве воодушеви.
Сите печки и котли на Екоспар се изработени од дебело валани лимови, а не од тенки лимови.
Целата контролна електроника и сите инсталирани делови се произведени во рамките на ЕУ.
Друга предност на печките EcoSpar е тоа што тие се многу тивки.

 • Димензии- 47cm x 50cm x 80cm
 • Максимална површина на загревање - 50m?
 • Номинална излезна топлина - 6kW
 • Потрошувачка на гориво на час - min. 0,4Kg/h max. 1,2Kg/h
 • Редуцирана излезна топлина - 2kW
 • Автономија на работа при номинално загревање - 10h
 • Ефикасност при номинална излезна топлина - ?% 90.
 • Автономија на работа при редуцирано загревање - 25h
 • Ефикасност при редуцирана излезна топлина - ?% 89.9
 • Температура на издувна цевка при номинална излезна топлина - 180°C
 • Тежина - 95Kg
 • Температура на издувна цевка при редуцирана излезна топлина - 100°C
 • Капацитет на полнење - 12,5Kg
 • Потрошувачка на електрична енергија - 340W
 • Дијаметар на примарна цевка за согорување на воздух - 60mm
 • Приклучок за електрична енергија - 230V / 50Hz
 • Дијаметар на издувна цевка - 80mm

Карактеристики


Бренд Екоспар
Моќност 6kw

Можеби ќе ве интересира

Newsletter

Пријави се за Newsletter и прв добивај ги сите промоции